Альтернативні кавоварки: кемекс

1941 рік. США. Пітер Шлюмбом — учений-хімік — хотів насолоджуватися кавою, не виходячи зі своєї лабораторії, тому він придумав оригінальне пристосування, використавши колбу Ерленмайера і звичайну скляну воронку, які з’єднав обідком із дерева та шкіри. Цей дизайн не змінюється вже 70 років, і одним з перших слоганів рекламних кампаній кемекса був «Заварюйте каву як хімік».

Дизайн кемекса якнайкраще відображав елегантність і стилістику своєї епохи, і через більш ніж півстоліття ця скляна посудина настільки ж популярна і красива. Що засвідчує постійна експозиція його в Музеї сучасних мистецтв у Нью-Йорку.

У ЧОМУ Ж ПЕРЕВАГИ КЕМЕКСА?

  • СМАК. Кава, заварена в кемексі, дуже смачна і кардинально відрізняється від смаку напою, завареного традиційними способами, наприклад, кавоваркою або туркою.
  • ДОСТУПНІСТЬ. Каву можна заварювати практично в будь-яких умовах і для цього не знадобиться багато додаткових аксесуарів. У базовий комплект входить кемекс, фільтри та чайник із довгим носиком.
  • ПРОСТОТА ОЧИСТКИ. Кемекс дуже легко миється після приготування кави. Для цього потрібно просто викинути використаний фільтр і сполоснути посудину водою.

ЯК ЗАВАРЮВАТИ КАВУ В КЕМЕКСІ?

Кава (середній помел) — 25 г.
Гаряча вода (88–93°С) — 350 мл.

Вставити у воронку паперовий фільтр і змочити його гарячою водою, щоб він пристав до стінок. Зайву воду злити. Потім засипати у фільтр мелену каву, залити її 50 мл гарячої води й почекати півхвилини. Після цього акуратно та повільно протягом декількох хвилин вливати залишок води. Вийняти фільтр із кавою і насолоджуватися напоєм.

Особливості кави
Смак чистий із переважанням фруктових та ягідних нот.

Джерело фото 1–3: Pinterest.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.