Кемекс та пуровер: у чому різниця?

Кемекс і пуровер — це альтернативні методи приготування кави, які на поверховий погляд здаються схожими. Але насправді, використовуючи ці гаджети, ви отримаєте два абсолютно різні напої.

Щоб помітити різницю між кемексом та пуровером варто лише спробувати зварити їх на одному й тому самому зерні. Або ж прочитати наш короткий текст, де ми все розкладемо по полицях.

Аерація

Аерація — це насичення киснем. У випадку з пуровером, будова воронки аерує напій під час потрапляння у декантер, а у кемексі для цього є спецільне заглиблення на стінці. Коли напій починає стікати у колбу, повітря витісняється та проходить через фільтр, збагачуючи каву киснем.

ФІльтри

Для пуроверу та кемексу рекомендується брати каву середнього помолу, але є певна різниця у фільтрації. Фільтр кемекса товщий за фільтр пуровера, через що, наприклад, напої відрізняються густиною.

Густина

Густина — це питання смаку та звички. Після фільтрації, ви отримаєте більш легкий кемекс та значно густіший пуровер. А звідси — й інтенсивність смаку.

Інтенсивність смаку

Кожне зерно потребує індивідуального підходу: деякі чудово розкриваються в кемексі, а деякі, навпаки, у пуровері. Варто зважати, що пуровер — це завжди про інтенсивний, багатий та освіжаючий смак, а кемекс — менш інтенсивний, теж багатий та очищений від усього зайвого. Pure coffee.

Гірчинка

І ще один нюанс — це гірчинка. Присутня у пуровері, та відсутня у кемексі вона і стає останнім аргументом на користь того чи іншого способу заварювання.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *